Linkovi

Protest u Njujorku u znak podrške demonstracijama u Srbiji


Protest srpske dijasapore ispred zgrade UN u Njujorku (Foto: Branislav Bala)

Nekoliko desetina građana, pripadnika srpske dijaspore, održalo je protestni skup ispred sedišta Ujedinjenih nacija, na kojem su izrazili podršku demonstracijama širom Srbije, zatražili kraj policijske brutalnosti i pozvali zapadne medije da objektivno izveštavaju o događajima u Srbiji.

Učesnici su poručili da mediji pogrešno prenose da se protesti održavaju zbog vanrednih mera koje je vlada Srbije uvela zbog situacije sa Kovidom 19 i naveli da je osnovni razlog za demonstracije protivljenje "tiraniji i korupciji".

Učesnici protesta obratili su se medijima i okupljenima na engleskom i srpskom jeziku. Pozvali su na prestanak korišćenja parapolicijskih grupa, upotrebe suzavca i "neprivatljivog policijskog nasilja", kao i apsolutnu transparentnost u vezi sa situacijom sa Kovidom 19, tražeći tačne podatke o broju umrlih i zaraženih i stanju srpskih bolnica. Takođe su pozvali da se utvrdi odgovornost onih koji su "manipulisali" podacima o stanju sa koronavirusom.

Učesnici protesta zatražili su vladu da objavi tačne podatke o broju zaraženih i preminulih i stanju bolnica u Srbiji.
Učesnici protesta zatražili su vladu da objavi tačne podatke o broju zaraženih i preminulih i stanju bolnica u Srbiji.

Zapadne medije su pozvali da ne budu "saučesnici" srpskog režima i obave svoj posao u proveri činjenica i prenošenju stvarnih podataka, ističući da u Srbiji postoji "medijski mrak" i manipulacije.

Jedan od zahteva se odnosio i na pregovore Srbije i Kosova a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatraženo je da objasni o čemu tačno pregovara i koji su njegovi predlozi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG