Linkovi

Produžen pritvor Belivuku i njegovoj grupi


Policajac ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu, ilustracija
Policajac ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu, ilustracija

Viši sud u Beogradu saopštio je da je doneo odluku da za još 30 dana produži pritvor Veljku Belivuku i 26-orici članova njegove grupe.

Kako se navodi, odlučujući o predlogu za produženje pritvora koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal istaklo prilikom podizanja optužnice 30. jula, doneta je odluka o produženju pritvora, prenosi Fonet.

Optužnicom je okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š, A.S, B.H, V.Đ i V.D. stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela: teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

Mediji su preneli da je optužnicom obuhvaćen 31 okrivljeni, da je napisana na 332 strane i da je tužilac zatražio doživotnu robiju za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali ti navodi nisu potvrđeni.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu kontrolisalo je formalnu ispravnost optužnice i utvrdilo da je optužnica propisano sastavljena, javlja Fonet.

Optužnica je poslata na odgovor okrivljenima i braniocima koji imaju pravo da podnesu odgovor u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice.

U međuvremenu se u javnosti nastavljaju spekulacije o navodnoj povezanosti ljudi iz vlasti sa kriminalnim klanom Belivuka.

Na medijske navode da su sa klanom povezani i predsednik Aleksandar Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin, Vučić je najavio da će on i Vulin podneti krivičnu prijavu "protiv sebe" u narednim danima. Mediji prenose da će, formalno, krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije podneti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

XS
SM
MD
LG