Linkovi

Vučić: Izbori u Srbiji 21. juna


Srbiju očekuju izbori u martu ili aprilu sledeće godine prema najavama predsednika, Foto: VOA
Srbiju očekuju izbori u martu ili aprilu sledeće godine prema najavama predsednika, Foto: VOA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da će parlamenentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji biti održani 21. juna.

Posle razgovora sa predstavnicima političkih stranaka koje su najavile da će učestvovati na izborima, Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će u sredu, ako ne bude problema, Skuopština Srbije ukinuti vanredno stanje.

Kazao je da je zbog problema dostupnosti notara prihvaćen dogovor da i opštinski overitelji mogu da overavaju potpise za izbore.

Razgovarali smo o atmosferi tokom kampanje, želimo da izabermo skupstinu i vlade koja će da služi interesima građana Srbije, rekao je Vučić.

Biće doneto uputstvo za sprovođenju izbora i to je dogovor, konsultovaćemo lekare kako i na koji način, posebno u početku da se obezbedi sigurno obavljanje izbornih radnji, rekao je Vučić.

On je istakao da će struka biti konsultovana i u vezi sa izbornim skupovima skupova i naglasio kako ne veruje da će ih biti u maju, ali da se nada da će to biti moguće u junu.

Vučić je svima poželeo dobru kampanju, a posebno je imao poruku da funkcionere u vlasti da "duhom tolerancije, na ozbiljan i dogovoran način" priđu ovoj kampanji, jer on zna šta su političke strasti i kako se ljudi dovijaju da dođu do glasova.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali predsednik Nove stranke Zoran Živković, predsednik SPAS Aleksandar Šapić, predsednik DSS Miloš Jovanović, prvi na listi Ujedinjene demokratske Srbije Marko Đurišić, predsednik SVM Ištvan Pastor, predsednik Stranke slobode i pomirenja Muamer Zukorlić, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović. Na tom sastanku su bile i premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković.

XS
SM
MD
LG