Linkovi

Osumnjičeni za napade 1998. umro pred suđenje


Libijski državljanin Abu Anas al-Libi, koji je od oktobra 2013. u pritvoru u SAD, u vezi sa bombaškim napadima u američkim ambasadama u Keniji i Tanzaniji krajem 1990-ih, preminuo juče u bolnici u Njujorku...

Osumnjičeni pripadnik al-Kaide Abu Anas al-Libi, kome je za desetak dana trebalo da počne suđenje u Njujorku, povodom optužnice koja ga tereti za bombaške napade na američke ambasade u Africi 1998, umro je juče u bolnici u Njujorku.

Vest je potvrdio Libijev advokat Bernard Klajnman, koji je izjavio da se zdravlje njegovog klijenta dramatično pogoršalo u poslednjih mesec dana. Libijski državljanin bolovao je od hepatitisa C i raka jetre u poodmakloj fazi.

Suđenje Libiju i Saudijcu Kalidu al-Favazu, zbog napada na američke ambasade u Keniji i Tanzaniji, u kojima je ubijeno više od 200 ljudi, zakazano je za 12. januar, a i Libi i Favaz izjasnili su se da nisi krivi po otužnici za zaveru.

Libija, koji se nalazio na listi najtraženijih terorista Federalnog istražnog biroa, uhvatile su američki specijalci u Tripoliju u oktobru 2013.

XS
SM
MD
LG