Linkovi

Određen pritvor osumnjičenom za slanje paketa sa eksplozivom


Cezar Sajok (u sredini) prilikom hapšenja
Cezar Sajok (u sredini) prilikom hapšenja

Cezar Sajok, 56-godišnji muškarac sa Floride optužen da je slao poštom eksploziv kritičarima predsednika Donalda Trampa, pojaviće se u ponedeljak pred sudom na Floridi. Tokom dana, otkriven je još jedan paket sa eksplozivom koji je bio namenjen televiziji CNN u Atlanti, ali je direktor CNN-a Džef Zaker potvrdio da nema opasnosti po zaposlene.

Optuženi za slanje bombi pojaviće se pred federalnim sudijom u Majamiju, a posle saslušanja se očekuje da slučaj bude prebačen na federalni sud u Njujorku.

Cezar Sajok i koverat sa eksplozivnom napravom koji je slao
Cezar Sajok i koverat sa eksplozivnom napravom koji je slao

Sajok je optužen za pet federalnih krivičnih dela u vezi sa bombaškom zaverom i preti mu kazna do 48 godina zatvora. Paketi sa eksplozivom, koji nisu detonirani, bili su poslati na adrese visokih demokratskih zvaničnika poput bivšeg predsednika Obame i Hilari Klinton, ali demokratskim donatorima, pristalicama i generalno - kritičarima predsednika Donalda Trampa.

Beli kombi u kojem je živeo Cezar Sajok
Beli kombi u kojem je živeo Cezar Sajok

Cezar Sajok je, kako je saopšteno, radio različite poslove i živeo je u belom kombiju na koji su zalepljenje Trampove slike i lica Trampovih protivnika precrtana crvenim krstom.

Sajok je od ranije poznat policiji i hapšen je više od 10 puta.

.

XS
SM
MD
LG