Linkovi

Početak Olimpijskih igara u julu 2021. godine


Posteri na kojima se najavljuju Olimpijske igre u Tokiju
Posteri na kojima se najavljuju Olimpijske igre u Tokiju

Letnje Olimpijske igre, odložene zbog pandemije koronavirusa, biće održane od 23. jula do 8. avgusta naredne godine, saopštio je organizacioni komitet u Tokiju.

Olimpijske igre su odložene prošle nedelje, što je prvo slično odlaganje u 124 godine dugoj istoriji moderne Olimpijade. Odlaganje takođe predstavlja ogroman udarac za Japan, koji je u organizaciju uložio 13 milijardi dolara i prikupio tri milijarde od sponzora.

Joširo Mori, šef organizacionog komiteta, saopštio je da je odluka o novom datumu za Olimpijske igre doneta zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom. Najavio je da će Paraolimpijske igre biti održane od 24. avgusta do 5. septembra.

Izvršni direktor igara Toširo Muto predhono je rekao da komitet ide ka tome da dozvoli da se karte, kupljene za ovu godinu, koriste za narednu, ili da se vrati novac u slučaju promena u rasporedu.

Međunarodni olimpijski komitet i japanska vlada bili su pod ogromnim pritiskom sportista i sportskih organizacija širom sveta da odlože letnje Olimpijske igre zbog pandemije koronavirusa.

XS
SM
MD
LG