Linkovi

Odlaganje odluke o naftovodu Kistoun?


Dve žene proslavljaju odluku predsednika Obame da stavi veto na predlog zakona o naftovodu Kistoun u februaru ove godine
Dve žene proslavljaju odluku predsednika Obame da stavi veto na predlog zakona o naftovodu Kistoun u februaru ove godine

TransCanada saopštila da je poslala pismo američkom državnom sekretaru Džonu Keriju da zaustavi reviziju projekta Keystone XL zbog regulatornog procesa u saveznoj državi Nebraska, koji je u toku...

Kanadska kompanija, koja stoji iza predložene izgradnje naftovoda između Kanade i SAD, zatražila je od Stejt departmenta da suspenduje njenu prijavu za kontroverzni projekat.

TransCanada je saopštila da je poslala pismo američkom državnom sekretaru Džonu Keriju da zaustavi reviziju projekta Keystone XL zbog regulatornog procesa u saveznoj državi Nebraska, koji je u toku.

Kanadska firma navodi da može da se dogodi da analiza rute 1.900 kilometara dugog naftovoda, od strane vlasti u Nebraski, potraje i do godinu dana.

Projekat izgradnje naftovoda, kojim bi sirova nafta trebalo da se prebacuje iz Alberte u Kanadi do Nebraske, a onda dalje do rafinerija u Meksičkom zalivu, vredan 8 milijardi, analizira se u Stejt departmentu još od 2008. kada se TransCanada prijavila za dozvolu. Ukoliko Keri prihvati zahtev kompanije, konačna odluka o izgradnji naftovoda mogla bi da se odloži iza januara 2017, kada predsednik Obama odlazi s položaja.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest juče je na brifingu za novinare rekao da predsednik namerava da dodnese konačnu odluku o naftovodu Keystone XL, pre nego što mu se okonča mandat.

XS
SM
MD
LG