Linkovi

Objavljen snimak na kojem se vidi kako Šon Didi Kombs udara pevačicu Kesi


Šon Kombs (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP)
Šon Kombs (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP)

Američka televizija CNN emitovala je snimak sa sigurnosne kamere na koje se vidi kako hip-hop muzičar Šon „Didi” Kombs napada pevačicu Kesi u hodniku hotela u Los Anđelesu 2016, što je poslednja u nizu javnih optužbi i otkrića o fizičkom i seksualnom nasilju ovog mogula industrije šou-biznisa.

Izgleda da video koji je emitovan u petak prikazuje Kombsa, samo u belom peškiru, kako udara pesnicama i nogama R&B pevačicu koja je u to vreme bila njegova štićenica i dugogodišnja devojka. Na snimku se takođe vidi kako Kombs gura i vuče Kesi, i baca vazu u njenom pravcu.

Video-snimak sigurnosne kamere, od 5. marta 2016., veoma liči na opis incidenta u hotelu Interkontinental u oblasti Senčuri Siti u Los Anđelesu koji je opisan u novembarskoj tužbi Kesi, čije je zakonsko ime Kasandra Ventura, u kojoj optužuje Kombsa za višegodišnje seksualno zlostavljanje i drugo vrste nasilja.

U tužbi se navodi da je Kombs platio hotelu 50.000 dolara za snimak sa sigurnosne kamere. CNN nije pojasnio kako je došao do snimka, ali je napomenuo da je potvrdio lokaciju upoređujući snimak sa javno dostupnim slikama hotela Interkontinental.

Kesina tužba je rešena dan nakon što je podnesena, ali je podstakla intenzivnu kontrolu Kombsa, sa još nekoliko tužbi podnetih u narednim mesecima i dovela do federalne kriminalne istrage o trgovini seksualnim uslugama koja je navela vlasti da upadnu u Kombsove vile u Los Anđelesu i Majamiju.

Kombsovi predstavnici nisu odmah komentarisali snimak, ali je on ranije negirao navode iz tužbi. Njegovi advokati su rekli da negira bilo kakvo nedelo i da će se boriti da dokaže svoju nevinost.

„Mučni snimak je samo dodatno potvrdio uznemirujuće i predatorsko ponašanje gospodina Kombsa“, rekao je Daglas Vigdor, advokat pevačice Kesi koji je podneo i druge tužbe protiv Kombsa. „Reči ne mogu da izraze hrabrost koju je gospođica Ventura pokazala kada je rešila da to iznese na videlo”.

Asošijeted pres obično ne navodi imena ljudi koji kažu da su bili seksualno zlostavljani osim ako se javno ne izjasne kao Ventura.

Kako se navodi u tužbi, Kombs je ranije uveče postao "ekstremno alkoholisan" i udario Venturu, zbog čega joj se pojavila modrica na oku. Nakon što je zaspao, pokušala je da ode, kaže se u tužbi. Očigledno je da upravo tu počinje video snimak. Vidi se kako Ventura ide do liftova sa spakovanom torbom.

Onda se Kombs probudio i počeo da viče na nju, prateći je niz hodnik, tvrdi se u tužbi.

Na snimku je nasilno zgrabi i povuče na zemlju, šutira je i baca vaze u njenom pravcu.

U tužbi se navodi da je uspela da pobegne, ali se kasnije vratila iz straha da će se suočiti sa većim zlostavljanjem ako to ne učini. Kada se vratila, hotelsko osoblje ju je pozvalo da se vrati u njenu apartman, kaže se u tužbi. Na kraju je pobegla i sakrila se kod prijatelja na Floridi.

U tužbi se navodi da je Kombs platio hotelu 50.000 dolara za sigurnosni video.

Malo je verovatno da bi Kombs mogao da bude krivično gonjen za napad. Ovo delo u Kaliforniji zastareva u periodu od od jedne do tri godine u zavisnosti od toga da li su vodi prekršajni ili krivični postupak.

Video snimak je objavljen kada su Kombs i njegov pravni tim počeli da se suprotstavljaju optužbama koje su se stalno pojavljivale od novembra. Nedavno su podneli zahtev da se odbace delovi tužbe u kojima se navodi da je on seksualno napao ženu 1991. i da se odbace sve tužbe u kojima se navodi da su on i još dvojica muškaraca silovali 17-godišnju devojčicu 2003. U sudskim podnescima Kombsovi advokati tvrde da se radi o lažnim optužbama.

Krajem marta, Sekretarijat za unutrašnju bezbednost izdao je naloge za pretres Kombsovih kuća u Los Anđelesu i Majamiju u istrazi trgovine seksom. Njegov advokat je to nazvao "grubom upotrebom sile na vojnom nivou". Istraga se nastavlja, a protiv Kombsa nije podignuta optužnica.

Kombs, trostruki dobitnik Gremija i osnivač kompanije Bed boj rekords, jedan je od najuticajnijih hip-hop producenta u poslednje tri decenije. Svoj hip-hop uspeh je pretvorio u šire poslovno carstvo koje obuhvata alkoholna pića, brendirane modne marke i TV stanicu. Morao je da se povuče iz nekih svojih poslovnih poduhvata otkako su počele da se pojavljuju optužbe.

On i Ventura su počeli da se zabavljaju 2007. godine i imali su vezu više od jedne decenije.

Ventura se proslavila singl numerom "Me & U", koji je obezbedio prvo mesto na Bilbord Hot R&B/Hip-Hop top listi pesama 2006. Pesma je bila glavni singl njenog istoimenog i jedinog studijskog albuma.

Kao glumica, pojavila se u nekoliko televizijskih emisija i filmova, uključujući Foksovu "Imperiju", "Step Up 2: The Streets" i "Spenser Confidential".

XS
SM
MD
LG