Linkovi

Obama: Saradnja odmah u tri oblasti


Američki predsednik u prvom subotnjem obraćanju naciji od otvaranja vlade, apeluje na dve vodeće stranke da rade zajedno...

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da postoje tri oblasti u kojima on veruje da demokrate i republikanci mogu da sarađuju odmah.

U svom prvom subotnjem obraćanju naciji od kada se završio delimični prekid rada federalne vlade i privremeno nestala pretnja od tehničkog bankrotstva SAD, predsednik Obama je poručio da dve stranke "treba da sednu za sto i pokušaju da pronađu izbalansirani pristup odgovornom budžetu", kojim bi se ubrzao ekonomski rast, a istovremeno nastavio da se smanjuje deficit.

Obama je rekao da je još jedna oblast u kojoj demokrate i republikanci mogu da rade zajedno - završetak posla na popravljanju "pokvarenog imigracionog sistema" zemlje. Obama je naglasio da je Senat već usvojio zakonski predlog koji ima snažnu dvostranačku podršku, i dodao da je sada vreme da isto to učini i Predstavnički dom.

Predsednik je takođe rekao da je treća oblast, u kojoj bi dve stranke trebalo da mogu da naprave napredak - usvajanje zakona o poljoprivredi, koji - kako je rekao - "štiti ranjivu decu i odrasle u teškim vremenima" i pruža ruralnim zajednicama mogućnost da napreduju.
XS
SM
MD
LG