Linkovi

Obama i Putin telefonom o krizi


Pripadnici OEBS-ovog tima na mestu gde je srušen malzijski avion
Pripadnici OEBS-ovog tima na mestu gde je srušen malzijski avion

Američki predsednik izrazio zabrinutost zbog ruske podrške separatistima na istoku Ukrajine, Krelj saoptio da je ruski šef države Obami ponovio da će nove sankcije Moskvi naneti ozbiljnu štetu bilateralnim odnosima i međunarodnoj stabilnosti...

Američki predsednik Barak Obama razgovarao je danas telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i izrazio zabrinutost zbog ruske podrške separatistima u istočnoj Ukrajini.

Kremlj je s druge strane saopštio da je Putin rekao američkom predsedniku da su nove sankcije uvedene Rusiji zbog podrške proruskim separatistima “kontraproduktivne i da će naneti ozbiljnu štetu bilateralnim odnosima i međunarodnoj stabilnosti”.

U međuvremenu, više desetina međunarodnih istražitelja počelo je danas da pretražuje mesto pada malezijskog aviona na letu MH-17 u istočnoj Ukrajini. Međunarodni tim sastoji se od istražitelja iz Holandije i Australije, kao i zvaničnika OEBS-a. Oni će pokušati da lociraju posmrtne ostatke preostalih putnika i sakupe druge materijalne dokaze.

Takođe danas, Ukrajina je saopštila da je 10 ukrajinskih padobranaca ubijeno u zasedi koju su im postavili proruski separatist u blizini grada Šahtarsk, nedaleko od mesta pada malezijskog aviona. U zasedi je takođe ranjeno 13 ukrajinskih padobranaca, dok se 11 vode kao nestali.

XS
SM
MD
LG