Linkovi

Vučićev sin ima koronavirus, policijski čas od petka popodne do ponedeljka ujutru


Medicinsko osoblje Infektivne klinike u Beogradu
Medicinsko osoblje Infektivne klinike u Beogradu

U Srbiji je od koronavirusa obolelo 2.666 ljudi, dok je preminulo ukupno 65. Policijski čas će biti produžen od petka u 5 popodne do ponedeljka u 5 ujutru, potvđeno je za Glas Amerike u Vladi Srbije.

Prema najnovijim podacima, u protekla 24 sata je testirano 1.135 osoba od kojih je 219 pozitivno na Kovid-19. Preminule su još četiri osobe muškog pola, a prosečna starost umrlih je 64,6 godina.

Hospitalizovnao je 1.726 osoba, od kojih je 112 na respiratoru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na društvenoj mreži Instagram da je njegov sin Danilo zaražen koronavirusom.

"Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvenac je zaražen koronavirusom, a klinička slika mu je takva da je primljen na Infektivnu kliniku. Sine, pobedićeš ti to! Voli te tata, svi te volimo!", piše na Instagram profilu predsednika Srbije.

Policijski čas tokom celog vikenda

Mera zabrane kretanja biće uvedena od petka u 5 popodne od ponedeljka u 5 ujutru na teritoriji cele Srbije, počev od ovog vikenda. Penzioneri će u prodavnicu moći u petak od 4 do 7 ujutru, umesto u subotu. Šetnja ljubimaca će je dozvoljena u istom terminu - od 11 uveče do 1 ujutru i nedeljom od 8 do 10 ujutru.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se u periodu kada se nalazimo u maksimumu epidemije "ne razmišlja o ukidanju mera". On je rekao da je Krizni štab podržao predlog da se policijski čas produži i pojasnio da se lično zalaže za apsolutnu zabranu kontakata, a da zabrana kretanja to omogućava.

"Ovo što se planira sada od petka je potpuno u skladu sa tim, s tim što je to zabrana kretanja koja uslovljava zabranu kontakta. Da li će to biti nastavljeno, zavisiće od rezultata".

Kon je istakao i da se još nije razmišljalo o zabrani kretanja između gradova u Srbiji pred Uskrs.

"Ako bi se uvela potpuna zabrana kretanja, onda bi to bila takva mera. To je u opticaju, ali ne još za uvođenje - bar ne do kraja vikenda".

Kon je rekao da podaci pokazuju da smo na maksimumu epidemije koji će trajati dodatnih 8 do 10 dana, odnosno dok ne prođe šesta nedelja, kada se "može očekivati opadanje tog broja".

Istakao je i da bi bilo velikih problema da vanredno stanje nije uvedeno na vreme.

Zaraženi radnici "Jure", obolelo i 260 medicinskih radnika

Zamenica direktorke "Batuta" Darija Kisić Tepavčević potvrdila je da je kod šestoro radnika južnokorejske fabrike "Jura" u Nišu potvrđen Kovid-19.

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović ranije je potvrdila da je od koronavirusa obolelo i 260 zdravstvenih radnika, dok je ukupno testirano njih 2.323.

Štab za vanredne situacije u Leskovcu saopštio je da je zaraženo skoro celo Infektivno odeljenje leskovačke bolnice, gde sada rade dva lekara i dve medicinske sestre.

XS
SM
MD
LG