Linkovi

NBA košarkaši protestuju zbog Viskonsina, liga odložila tri utakmice


Semafor za utakmicu Milvoki - Orlando (Foto: Reuters/Kevin C. Cox-USA TODAY Sports)
Semafor za utakmicu Milvoki - Orlando (Foto: Reuters/Kevin C. Cox-USA TODAY Sports)

NBA košarkaši izrazili su do sada najsnažniji protest zbog rasne nejednakosti, kada su Milvoki Baksi odlučili da bojkotuju petu utakmicu prvog kola plej-ofa protiv Orlando Medžika.

Baksi su takvu odluku doneli usled pucnjave prošlog vikenda tokom koje je policija u Kenoši, u Viskonsinu, teško ranila 29-godišnjeg Afroamerikanca, prenosi Rojters.

Utakmica je trebalo da počne u 4 sata popodne po lokalanom (10 uveče po srednjeevropskom vremenu) vrremenu, ali su košarkaši Milvokija ostali u svlačionici. Košarkaši Orlanda su se pojavili na zagrevanju, a kada im je rečeno da utakmice neće biti, nagovestili su da neće prihvatiti pobedu službenim rezultatom.

Ubrzo potom NBA liga je objavila da će sve tri današnje utakmice, uključujući i duel Milvokija i Orlanda - biti odložene, s obzirom da su, prema pisanju pojedinih sportskih medija u SAD, preostala četiri tima Hjuston, Oklahoma Siti, Portland i Los Anđeles Lejkers, takođe planirali da bojkotuju, a neizvesno je da li će se igrati i duelu planirani za sutra.

XS
SM
MD
LG