Linkovi

Naredba demonstrantima da se raziđu


Demonstranti blokiraju glavnu raskrsnicu u prometnoj četvrti Mongkok
Demonstranti blokiraju glavnu raskrsnicu u prometnoj četvrti Mongkok

Šef Vlade Hong Kong saopštio da učesnici protesta od sutra moraju da odblokiraju ulice i ulaze u zgrade, posle još jednog dana sukoba između demonstranata i građana koji su umorni od protesta koji im ometaju život i rad...

Šef vlade Hong Konga Leung Čun-jing naredio je pro-demokratskim demonstrantima da od ponedeljka moraju da se raziđu i da ulice i ulazi u zgrade koje su blokiraju moraju da se ponovo otvore.

Prvi čovek te autonomne kineske teritorije doneo je odluku posle još jednog dana sukoba između demonstranata i građana koji su umorni od protesta koji im ometaju život i rad.

Policija Hong Konga je tokom noći uhapsila 19 osoba povezanih sa sukobima, u kojima je navodno povređeno najmanje 18 ljudi, među kojima i nekoliko policajaca. Organi reda tvrde da se za neke od privedenih veruje da su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama, poznatim kao "trijade".

Prvi čovek policije Hong Konga Lai Tung-kvok danas je odbacio tvrdnje da su gradske vlasti angažovale bande da se suprotstave demonstrantima i oteraju ih s ulica. On je te navode nazvao glasinama i poručio da su potpuno neosnovane i nepravedne.

XS
SM
MD
LG