Linkovi

Broj novozaraženih u Srbiji i dalje u padu, još 17 umrlih od Kovida


Beogradski sajam je jedan od najvećih punktova za masovnu vakcinaciju i građani su tu dolazili i bez poziva
Beogradski sajam je jedan od najvećih punktova za masovnu vakcinaciju i građani su tu dolazili i bez poziva

U Srbiji je, prema zvaničnim podacima, zabeleženo još 568 novozaraženih koronavirusom na 8.331 testirani uzorak. Umrlo je još 17 osoba. Na bolničkom lečenju je 2.799 pacijenata, na respiratorima je njih 99.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu snimak na kojem se vidi model, kako kaže, srpske fabrike vakcina.

"Ovako bi trebalo da izgleda srpska fabrika vakcina koju gradimo sa našim partnerima iz UAE i Kine. Uskoro kreće i izgradnja pogona za proizvodnju PCR testova. Ponosan na Srbiju i njena dostignuća u medicini, farmaciji i zdravstvu!", napisao je predsednik Srbije.

Vučić je sredinom marta 2021. najavio tu fabriku i rekao da bi se u Srbiji proizvodile kineske Sinofarm vakcine.

Rekao je da fabrika vakcina “neće mnogo da košta, možda kao jedna bolnica, ali da će vredeti više nego deset aviona lovaca“, te da bi prve vakcine proizvedene u toj fabrici mogle da se nađu u opticaju za godinu dana.

U Srbiji je, prema poslednjim zvaničnim podacima dato 4.021.493 vakcina, a revakcinisano je 1.742.667 ljudi.

Krizni štab je u petak na sednici najavio otvaranje 21. juna ako se dostigne 50 odsto vakcinsanih građana, a slično je rekla i premijerka Ana Brnabić koja je u subotu iznela podatak da je vakcinu primilo 2.270.000 ljudi ili oko 42 odsto.

XS
SM
MD
LG