Linkovi

Veselji: Istupanje SAD i Velike Britanije iz kosovske agencije uznemirujuće


Kadri Veselji, predsednik kosovske Skupštine

Povlačenje predstavnika SAD i Velike Britanije iz Agencije za poređenje i verifikaciju imovine Kosova loša je vest za Kosovo, saopštio je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji nakon objave posle da je ambasada SAD povukla svog predstavnika iz Agencije.

"Svi bi trebalo da budemo uznemireni", napisao je Veselji na svom fejsbuk nalogu, objavila je Radiotelevizija Kosova.

Veselji je rekao da su procesi slobode, nezavisnosti i izgradnje Kosova postignuti samo zahvaljujući nepokolebljivoj podršci saveznika, dodavši da Kosvo samo uz njihovu pomoć može da se suoči sa izazovima.

"Nepotizam ne šteti samo našoj državi i prisiljava mlade da napuste zemlju, već ozbiljno potkopava vitalne odnose sa našim najbližim saveznicima", napisao je Veselji.

Ocenio je da je to jasan dokaz da je borba protiv nepotizma i korupcije neophodna i poručio da je započeo rat protiv toga sa velikom odlučnošću, uz obećanje da će ići do kraja.

"Da bismo izgradili bolju budućnost Kosova, moramo se beskompromisno boriti protiv korupcije", istakao je Veselji. Ambasada SAD u Prištini saopštila je u petak da se povlači iz odbora Agencije, a isto je prethodno uradila I ambasada Velike Britanije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG