Linkovi

Novi slučajevi koronavirusa na Kosovu


Priština, transport pacijenta sa koronavirusom; ilustrativna fotografija (Foto: REUTERS/Laura Hasani)
Priština, transport pacijenta sa koronavirusom; ilustrativna fotografija (Foto: REUTERS/Laura Hasani)

Na Kosovu su registrovana 32 nova slučaja koronavirusa – od ukupno testiranih 297 osoba, objavio je Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova. Kako je saopšteno, radi se o slučajevima kontakata – 23 slučaja zabeleženo je u Peći, četiri u Kačaniku, dva u Dečanu i po jedan u Prizrenu, Suvoj Reci i Štimlju.

Ukupan broj obolelih od Kovida 19 na Kosovu trenutno je 763, a do sada je izlečeno 166 osoba. Preminula je 21 osoba, objavio je kosovski Nacionalni institut za javno zdravlje.

U sredinama sa većinskim srpskim življem na Kosovu u poslednja 24 sata registrovano je pet novih slučajeva pozitivnih na koronavirus.

"Dve novoobolele osobe su iz Leposavića, dok je po jedno lice sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Leposaviću", rekao je na konfereciji za novinare Aleksandar Antonijević, specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Kada je reč o većinskim srpskim sredinama - svi oboleli od koronavirusa su sa severa Kosova, a do sada je testirano 886 osoba.

Ukupan broj obolelih na severu Kosova je 94, izlečeno je 43, a preminulo je šestoro ljudi. Najviše obolelih je u Severnoj Mitrovici 37 (dvoje preminulo, 16 izlečenih), u Zvečanu 23 ( jedan preminuo, 13 izlečenih ), u Zubinom Potoku 20 ( devetoro izlečenih) i u Leposaviću 14 ( troje preminulo, petoro izlečenih).

Među obolelima od koronavirusa na severu Kosova je i dvoje dece, od kojih je jedno beba starosti 20 dana.

“Oni su stabilnog zdravstvenog stanja”, kazao je Aleksandar Antonijević.

XS
SM
MD
LG