Linkovi

U Srbiji 1.386 novozaraženih, 16 umrlih


Kovid odeljenje KBC Zemun
Kovid odeljenje KBC Zemun

U Srbiji je registrovano još 1.386 zaraženih koronavirusom na 7.292 testirana uzorka, pokazuju zvanični podaci. Umrlo je još 16 osoba.

U bolnicama je 3.846 pacijenata, a na respiratorima su 134 osobe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu 4.680 doza vakcina Fajzer/Bajontek, na graničnom prelazu Tabanovce.

Zaev je najavio da će tim vakcinama početi imunizacija u Severnoj Makedoniji.

"To je komšijska pružena ruka, podrška i prva pomoć Makedoniji, dok ne stignu vakcine koje je poručila", rekao je Zaev i dodao da je reč o dokazu velike solidarnosti između tradicionalno prijateljskih Srbije i Severne Makedonije, prenosi Fonet.

Predsednik Srbije rekao je da je ovo samo prva faza u donaciji vakcina.

"Srbija nema nikakvih drugih interesa sem da pokazuje prijateljstvo prema svim građanima Severne Makedonije. Mi želimo da naše prijateljstvo napreduje i da uvećamo ekonomsku saradnju i da možemo da živimo ne samo kao najbliži susedi, već i kao najbolji priajtelji", poručio je Vučić.

Na pitanje da li će, ako se još neka zemlja obrati Srbiji, dati vakcine, Vučić je rekao da se "Zaev za to borio", da je to pitanje koje se ne rešava preko noći, da se razgovara sa drugima u regionu, ali ne samo da je Severna Makedonija bila najviše zainteresovana, već je Srbija to morala da učini zbog prijateljskih odnosa, prenosi Fonet.

Brnabić: Stižu Fajzer i Astra Zeneka vakcine

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će u ponedeljak u Srbiju stići još 40.000 Fajzer/Bajontek vakina i prvi kontingent vakcina Astra Zeneke.

Brnabić je za TV Prva najavila da će u Severnoj Makedoniji vakcinama iz Srbije biti prvo vakcinisani zdravstveni radnici, a da će "u narednim nedeljama biti i za revakcinaciju".

Premijerka je ocenila da se "situacija sa koronavirusom ne pogoršava jer je procenat zaraženih stabilan, oko 16-17 odsto već dve nedelje" i ocenila da je "to mnogo, ali se ne pogoršava", prenosi Fonet.

Članovi Kriznog štaba su, međutim, u petak upozorili da se situacija pogoršava, da je veliki broj novozaraženih i hospitalizovanih i kazali da se razmišljalo i o pooštravanju mera.

U Srbiji je vakcinisano više od 803 hiljade ljudi, prenosi RTS.

Komunalna milicija zatekla 700 osoba u beogradskom klubu

Komunalna milicija ušla je u subotu uveče u jedan noćni klub u centru Beograda, Aberdarevoj ulici, i tamo zatekla više od 700 gostiju nakon dozvoljenog radnog vremena.

Ugostiteljski objekti mogu da rade do 20h, a zabranjena su i masovna okupljanja.

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac rekao je za RTS da je bio "u potpunom šoku" kada su ušli u klub u kojem je zatečena "filmska scena".

On je objasnio da je patrola u redovnom obilasku centra grada primetila da se nešto dešava u Aberdarevoj ulici, odnosno da 30 ljudi stoji na kapiji kluba, a oko 40 još čeka da uđe.

Policija je saopštila da su uhapšene tri osobe koje su organizovale ovu žurku.

XS
SM
MD
LG