Linkovi

Još 11 umrlih od koronavirusa u Srbiji


Infektivna klinika u Beogradu

U Srbiji je u proteklom danu registrovano još 11 smrtnih slučajeva od koronavirusa, objavljeno je na sajtu covid19.rs, što je najveći zvanični broj umrlih u jednom danu u proteklom periodu. Ukupan broj preminulih je 298, dok je zaraženo više od 15 hiljada ljudi.

U protekla 24 sata registrovano je još 309 novih slučajeva zaraze.

Na sajtu covid19.rs navodi se da je broj aktivnih slučajeva porastao na 2.142, a 85 osoba je na respiratorima.

U Beogradu je zbog epidemije proglašena vanredna situacija, a Vlada Srbije donela je nove mere, među kojima je i kažnjavanje za nenošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i prevozu.

U Novom Pazaru je u poslednja 24 sata preminulo petoro ljudi od koronavirusa, prenosi Fonet.

Koordinator Opšte bolnice Mirsad Đerlek izjavio je da je trenutno na lečenju 206 pacijenata, a da je u protekla 24 sata u bolnicu primljena 31 osoba - dvostruko manje nego dan ranije.

Opšta bolnica u Novom Pazaru postala je regionalna kovid bolnica, pa se u njoj leče i građani Tutina i Sjenice.

Pomoć građana Novom Pazaru

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da je u Novi Pazar dopremljen prvi kontigent medicinske zaštitne opreme koju su prikupili građani. Pomoć u vrednosti od skoro dva miliona dinara biće dostavljena Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Prikupljanje pomoći počelo je posle apela aktivistkinje Aide Ćorović koja je rekla da bolnici nedostaju osnovna sredstva za lečenje i medicinska oprema.Incijativa Ne davimo Beograd je najavila da se akcija nastavlja.

Potrebne su zaštitne maske, rukavice, posteljine, kape, kaljače, mantili za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočari, posteljine, sredstva za dezinfekciju, kao i ampule vitamina C i alfa D3 i Longacef. Građani koji žele da doniraju mogu to da učine u štabu Inicijative, u Dositejevoj 13 u Beogradu.


XS
SM
MD
LG