Linkovi

Još dvoje preminulih od Kovida 19, cene maski ograničene dodatnih 30 dana


Građanima je preporučeno da i dalje nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru
Građanima je preporučeno da i dalje nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru

U Srbiji je registrovano 79 novoobolelih od koronaviursa, pa je ukupan broj zaraženih 10.374. U protekla 24 sata preminule su dve osobe, a od početka pandemije ukupno 224, navodi se na sajtu Covid19.rs

U bolnici je 949 ljudi, a izlečeno je 4084. Ukupno je testirano 162.797 osoba.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila i izmenu odluke o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, što znači da cene ovih artikala neće moći da se povećavaju još 30 dana.

Maksimalna cena maske za jednokratnu upotrebu je 120 dinara, a rukavica 40 dinara. Građanima je preporučeno da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru, javnom prevozu.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da će do kraja ove ili sredine sledeće nedelje moći da se proceni da li je došlo do porasta broja obolelih nakon primetnog opuštanja građana posle ublažavanja mera.

On je ocenio da je Srbija, kada je reč o epidemiji, "negde na prvom poluvremenu" jer se približavamo kontrolisanoj situaciji, ali je i dalje nesigurna.

Tiodorović je rekao da je stručni deo Kriznog štaba predložio da se okupljanja u predizbornim aktivnostima usklade sa svim merama koje je taj tim predložio.

Uslovi za ulazak u Srbiju iz inostranstva

Vlada Srbije usvojila je odluku o ulasku državljana Srbije u zemlju iz inostranstva.

Definisano je da državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja ako imaju sa sobom negativan PCR test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata.

Ako sa sobom nemaju taj test, moraju da provedu 14 dana u izolaciji. U tom periodu mogu da se testiraju u nekoj od referentnih laboratorija u Srbiji i ako je test negativan - mogu da prekinu samoizolaciju.

Prvi let Er Srbije za Njujork 6. juna, iz Njujorka dan kasnije

Avio kompanija Er Srbija objavila je da će od 21. maja vratiti letove na ograničeni broj destinacija, za London, Cirih, Frankfurt i Beč i da će ti letovi biti redovni, prenosi Fonet.

Prema redu letanja za period od 21. maja do 14. juna koji je objavljen na sajtu Er Srbije, vidi se da će letovi u zemlje regiona početi od 1. juna.

Prema objavljenom rasporedu, od 1. juna Er Srbija će leteti za Podgoricu i Tivat, od 4. juna za Sarajevo, od 5. juna za Banjaluku i Ljubljanu, od 7. za Skoplje.

Prvi let za Njujork je 6. juna, a iz Njujorka dan kasnije, a Er Srbija će ponovo na tu destinaciju leteti 13. juna.

XS
SM
MD
LG