Linkovi

Krizni štab: Radno vreme ugostiteljskih objekata 31. decembra i 1. januara do 18h


Žurka povodom Noći veštica u jednom beogradskom noćnom klubu
Žurka povodom Noći veštica u jednom beogradskom noćnom klubu

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zasedao je u ponedeljak i odlučeno je da se ugostiteljskim objektima 31. decembra i 1. januara skrati radno vreme skrati do 18h.

Prodavnice i ostali objekti mogu da rade do 20h, što i trenutno važi.

Sednica Kriznog štaba završena je bez izjava za medije, a očekuje se da dogovrene mere za Novu godinu u utorak usvoji i Vlada.

U Srbiji je, prema zvaničnim podacima, u protekla 24 sata registrovano još 2.559 novozaraženih na 11.190 testiranih uzoraka. Umrle su još 43 osobe.

U bolnicama je 9.728 pacijenata, a na respiratorima 288 osoba.

Privremena bolnica Beogradska arena je puna i u njoj je trenutno 413 pacijenata sa težom kliničkom slikom, izjavio je za RTS upravnik te bolnice Predrag Bogdanović.

Istakao je da su sva mesta na kiseoniku - njih 350 - popunjena, a da se u Areni od otvaranja lečilo više od dve hiljade pacijenata.

Bogdanović je upozorio da oni sa težom kliničkom slikom ostaju i po mesec dana u bolnici, a da među takvim pacijentima ima i mlađih ljudi.

"Vakcina bez nuspojava"

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je do sada vakcinisano 700 korisnika staračkih domova, prenosi N1.

On je za TV Hepi rekao da niko od vakcinisanih nije ispoljio nuspojave.

Đerlek je istakao da se do kraja januara očekuje da u Srbiju stigne 80 hiljada doza Fajzerovih vakcina, a da se očekuju i ruska Sputnjik V i kineska vakcina. Najavljuje da će u januaru vakcinu primiti zdravstveni radnici.

XS
SM
MD
LG