Linkovi

Novih 1.817 zaraženih koronavirusom u Srbiji, šest osoba umrlo


Pacijenti u bolnici "Dragiša Mišović"
Pacijenti u bolnici "Dragiša Mišović"

U Srbiji je u protekla 24 sata registrovano još 1.817 obolelih od koronavirusa, na 9.531 testiran uzorak, pokazuju zvanični podaci.

Umrlo je šest osoba, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka pandemije 820.

Broj hospitalizovanih je u porastu i u subotu ih je registrovano 1.122, dok je na respiratorima 51 pacijent.

Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović upozorila je da se bolnički kapaciteti pune i istakla da još nije prošlo vreme teških kliničkih slika.

Ona je za RTS rekla da je za širenje bolesti najodgovornije nepoštovanje mera na slavljima, žurkama, okupljanjima i apelovala je na građane da poštuju mere - nose masku u zatvorenom, drže distancu, peru ruke.

Direktorka "Batuta" je kazala da će potencijalno uvođenje kazni za nepoštovanje mera biti sprovedeno ako mere zaštite ne budu davale adekvatne rezultate.

Minstar prosvete: Nema razloga za prelazak na onlajn nastavu

Minsitar prosvete Branko Ružić ocenio je da za sada nema razloga za prelazak sa kombinovane na onlajn nastavu, prenosi Fonet.

Ružić je kazao da se podaci razmatraju na dnevnom nivou, kao i da će se odluke donositi u konsultacijama sa Kriznim štabom.

Istakao je da je u Beogradu 0,024 odsto studenata i učenika zaraženo koronavirusom i ocenio da je "to pokazatelj da je napravljena dobra brana".

XS
SM
MD
LG