Linkovi

Srbija: Novozaraženih 383, umrlo 13


Arhova - Premijerka Srbije Ana Brnabić

Tokom protekla 24 sata, do četvrtka u 15 sati, od posledica koronavirusa umrlo je 13 ljudi, dok je novozaraženih osoba 383, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na redovnoj konferenciji za štampu Kriznog štaba.

Na respiratorima se nalazi 177 osoba, rekla je premijerka ocenivši da se sada vide posledice protesta u Beogradu.

Obolelo 20 korisnika centara

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo 20 korisnika i 36 zaposlenih, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je u Obrenovcu, Mladenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Beogradu, Dimitrovgradu, Tutinu, Jabuci, Kulini, Vranju, Novom Pazaru, Šapcu, Ćupriji, Pančevu, Priboju i Gadžinom Hanu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 642, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 236.

Brnabić sa ambasadorkom Kine: Pandemija zajednički izazov

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo koja joj je uručila pismo premijera Kine Li Kećijanga u kome se navodi da se dve zemlje ove godine suočavaju sa zajedničkim izazovom ljudskog društva, pandemijom virusa kovid-19 u čijem prevazilaženju Srbija i Kina sarađuju i uzajamno se pomažu.

To iskazuje visok nivo odnosa i dalje produbljuje prijateljstvo dva naroda, navodi se u pismu.

Premijer Kine u pismu naglašava da je kineska strana spremna da zajedno sa srpskom stranom dalje produbljuje razmenu iskustava i saradnju na polju medicine i javnog zdravlja, kao i da razmatra mogućnost saradnje i u drugim oblastima kako bi se kinesko – srpski odnosi trajno unapredili, istaknuto je u
saopštenju Kabineta predsednice Vlade

Premijerka Brnabić je istakla da je strateška saradnja Srbije i NR Kine još jednom dokazana u borbi protiv korona virusa i izrazila zahvalnost na dosadašnjoj pomoći NR Kine i kineskih provincija, kao i na pomoći svih kompanija, ali i na pojedinačnim donacijama kineskih građana, koje su poslate Srbiji kako bi se izborila sa epidemijom korona virusa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG