Linkovi

U Srbiji 1.483 novozaražena, u toku vakcinacija


Nadležni kažu da bolnice polakon izlaze iz kovid sistema
Nadležni kažu da bolnice polakon izlaze iz kovid sistema

U Srbiji je u protekla 24 sata registrovano još 1.483 obolela od koronavirusa na 9.434 testirana uzorka, objavljeno je na sajtu covid19.rs. Preminulo je još 19 osoba.

Na bolničkom lečenju je 4.718 pacijenata, dok je na respiratorima 165 osoba.

Direktor Kliničkog centra Milika Ašanin izjavio je za RTS da klinike za pulmologiju i grudnu hirurgiju izlaze iz kovid sistema, a da se sledeće nedelje to očekuje i na klinici za plastičnu hirurgiju.

Iako se broj novozaraženih i hospitalizovanih smanjuje, u Kriznom štabu su poručili da još nije vreme za opuštanje i odlučili da sve mere i dalje ostanu na snazi, tako da je radno vreme skoro svih objekata skraćeno do 20h.

U toku je vakcinacija, a u Srbiji su odborene Fajzer/Bajontek, Sputnjik V i kineska vakcina Sinofarm.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je na punktu za vakcinaciju na Beogradskom sajmu u petak vakcinisana 2.301 osoba, a da paralelno traje imunizacija i u domovima zdravlja, prenosi Fonet.

Radojičič, koji je i lekar, je za TV Prva rekao da se nada da će se u februaru "osetiti određeno olakšanje sa ovim tempom vakcinacije", ali da do leta ne sme biti opuštanja.

Gradonačelnik Beograda još nije primio vakcinu i kako kaže, čeka svoj red.

Na Beogradskom sajmu će za masovnu vakcinaciju biti pripremljena i Hala 3 od utorka, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Fonet.

On je za TV Prva kazao da su na sajmu formirana dva reda, jedan je za građane koji imaju zakazano, a drugi za one koji nemaju.

Vesić je rekao i da se za vakcinaciju prijavilo više od 14 hiljada radnika beogradskih komunalnih preduzeća.

XS
SM
MD
LG