Linkovi

Kongres pokreće istragu o Trampovom saradniku optuženom za nasilje u porodici


Sekretar osoblja Bele kuće Rob Porter (desno) sa šefom osoblja Bele kuće Džonom Kelijem (arhivska fotografija)

Odbor Predstavničkog doma pokrenuo je istragu da bi ustanovio kako je visoki saradnik presednika Donalda Trampa Rob Porter mogao da zadrži svoj posao u Beloj kući mesecima pošto je FBI administraciji predao izveštaje da su Portera dve bivše žene optužile za nasilje u porodici. I potpredsednik Majk Pens priznao je da je Bela kuća “mogla bolje” da postupi u vezi sa tim slučajem.

Kontradiktorne tvrdnje opterećuju Trampovu Belu kuću. Administracija menja priču o tome ko je znao šta i kada o optužbama protiv predsednikovog bivšeg sekretara osoblja Roba Portera.

“Provera njegove biografije je bila u toku”, rekao je Radž Šah zamenik portparola Bele kuće.

Bela kuća je prvo saopštila da FBI i dalje proverava podatke iz Porterove prošlosti, u momentu kada su njegove dve bivše žene iznele tvrdnje o zlostavljanju a jedna objavila svoju fotografiju sa masnicom na oku.

Sara Hakabi Sanders, PORTPAROLKA BELE KUĆE

“Bela kuća nije dobila nikakva konkretna dokumenta o završetku te provere biografije”, rekla je Sara Hakabi Sanders portparolka Bele kuće.

Međutim u novom obrtu – direktor FBI-ja Kristofer Rej juče je rekao senatorima da su njegovi agenti dostavili Beloj kući izveštaje o Porteru četiri puta, prvi put – pre skoro godinu dana.

"FBI je dostavio delimičan izveštaj o toj istrazi u martu a onda podatke iz kompletne provere biografije krajem jula.”

Sekretarka za štampu Sara Hakabi Sanders krivicu je prebacila na malo poznatu kancelariju unutar Bele kuće.

Kancelarija za bezbednost osoblja Bele kuće, u kojoj rade karijerni službenici, je možda dobila te informacije ali oni nisu završili svoj proces i izneli konačnu preporuku administraciji”.

U centru pažnje zbog skandala sada je šef osoblja Bele kuće Džon Keli, koji je izjavio za Vol Strit Džurnal da uz sve što zna ne bi drugačije pristupio celoj situaciji, navodeći da je “sve rađeno kako treba.”

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG