Linkovi

Optužnica protiv Arijela Kastra


Onil, Arijel i Pedro Kastro, uhapšeni su posle oslobađanja tri mlade žene u Klivlendu
Onil, Arijel i Pedro Kastro, uhapšeni su posle oslobađanja tri mlade žene u Klivlendu

Američke vlasti podigle su optužnicu protiv Arijela Kastra, koji je čitavu deceniju držao zatočene tri mlade žene u Klivlendu

Tri žene – Amanda Beri zajedno sa svojom šestogodišnjom ćerkom, Djina Dehesus i Mišel Najt – oslobođene su pošto su Amandini krici alarmirali jednog suseda koji im je pomogao da pobegnu.

FBI i lokalna policija u Klivlendu nastavljaju da prikupljaju dokaze iz kuće u Simor Aveniji gde su tri mlade žene i šestogodišnja devojčica - po svemu sudeći - držane protiv svoje volje. Među predmetima koje je policija odnela su i provaljena vrata, kroz koja je Amanda Beri umakla. Amanda se danas vratila u kuću svoje sestre Bet.

“Naša porodica moli za privatnost da bi moja sestra, sestričina i ja mogle da se oporavimo”.

“Inspektori trenutno razgovaraju sa žrtvama, kao i sa osumnjičenima”, saopštio je šef klivlendske policije Edvard Tromba.

Osumnjičeni su Arijel Kastro, 52-godišnji vlasnik kuće gde su devojke držane, kao i njegova braća Onil i Pedro. Policija je danas saopštila da su žene bile vezane u Kastrovom podrumu, sa katancem na vratima.

U međuvremenu, FBI je naveo da su tri žrtve, Djina Dehesus, Amanda Beri i njena ćerka Džoselin juče puštene iz bolnice. Mišel Najt je u dobrom stanju i očekuje se da će biti puštena u toku dana, kada bi trebalo da se ponovo sretne sa svojom majkom

Kuća u vlasništvu Arijela Kastra nalazi se u pretežno latinoameričkom kraju. Neke od komšija sada se prisećaju znakova da nešto nije bilo u redu u toj kući. Jedan sused kaže da je jednom video nagu ženu u dvorištu, a drugi je primetio da je noću ostavljano svetlo na tremu iako su zavese bile navučene.

Kastro je viđen kako unosi veće količine hrane u kuću. Dorela Hobson, koja živi u blizini, kaže da joj je bilo drago što su žene spasene, ali se pita zašto je proteklo toliko vremena.

“Srećna sam što su ih našli, ali sam veoma razočarana što je bilo potrebno deset godina da ih nađu”.

Istražitelji kažu da polako ispituju žene o tome šta su sve pretrpele u toku decenije svog zatočeništva.
XS
SM
MD
LG