Linkovi

Nadjene devojke otete pre deset godina


Amanda Beri i Džordžina "Djina" Dehesus

U mirnoj, stambenoj četvrti Klivlenda pronadjene su tri mlade žene koje su, odvojeno jedna od druge, nestale pre deset godina

U mirnoj, stambenoj četvrti Klivlenda pronadjene su tri mlade žene koje su, odvojeno jedna od druge, nestale pre deset godina. Policija je saopštila da su Amanda Beri, Đina Dehesus i Mišel Najt u dobrom stanju, ali su prebačene u lokalnu bolnicu na ispitivanje. Policija je zbog te otmice uhapsila tri brata – Pedra, O’Nila, i Arijela Kastra, koji je vlasnik kuće u kojoj su devojke pronadjene.

Tri nestale žene... Tri stara slučaja rešena na neverovatan način.

“Amanda Beri, Đina Dehesus i Mišel Najt su pronadjene”, saopštio je šef lokalne policije.

Žene su pronadjene u kući u mirnoj četvrti Klivlenda, kada je njihov komšija čuo pozive u pomoć.

Čuo sam devojku kako lupa u vrata. Morali smo da obijemo vrata, donji deo je bio od jeftinog aluminijuma, kada smo ih provalili, izašla je sa svojom ćerkom, došla u moju kuću i pozvali smo policiju”, ispričao je Čarls Remzi.

Usledio je poziv policiji koji je šokirao Klivlend, i celu Ameriku.

Ja sam Amanda Beri. Kidnapovana sam pre 10 godina, a sada sam slobodna.”

Policija navodi da je 26-godišnja Amanda Beri, zajedno sa 23-godišnjom Đinom Dehesus i 32-ogodišnjom Mišel Najt, verovatno držana vezana u toj kući. Beri je pre šest godina rodila devojčicu, koja sad ima šest godina, ali policija nije saopštila ko je otac.

“Zahvaljujući Amandinoj hrabrosti, ove tri žene su danas žive”, izjavio je Majkl Mekgret, šef policije u Klivlendu.

Policija ima 36 sati da zvanično podnese optužnicu protiv Arijela Kastra i va njegova brata, koji su svi osumnjičeni za kidnapovanje. Za to vreme, otete devojke su se u bolnici u Klivlendu ponovo susrele sa svojim rodjacima…

"Išla sam da je vidim, i mogu da vam kažem - sve tri devojke… to je prosto neverovatno, ali su tako snažne, jače su od mene, to je sigurno. Imaju pozitivan stav i svi treba da se ugledaju na njih”, ispričala je Sandra Ruiz, tetka Djine Dehesus.

Podjednako zapanjujuće kao otkriće ovih žena je njihov desetogodišnji nestanak. Vlasti kažu da nije prošla nijedna godina da nisu dobili neku informaciju o njima i policija nikada nije obustavila potragu.

“Sledili smo svaki trag, ma kako mali bio. Kao što mnogi od vas znaju, prekopali smo i nekoliko dvorišta.”

Nestanak Amande Beri prijavljen je 2003, kada je imala 16 godina i nije se vratila kući s posla u lokalnom restoranu. Dehesus, tada 14-ogodišnjakinja, nestala je godinu dana kasnije na povratku kući iz škole. Najt je imala oko 20 godina kada je nestala 2002. Policija do sada nije povezala njihove slučajeve. Vlasti u Klivlendu nemaju podatak da su ikada prijavljene krivične radnje u kući gde su devojke držane.
XS
SM
MD
LG