Linkovi

Keri: Asad mora da ode


Džon Keri (desno) i Filip Hamond na današnjoj konferenciji za novinare u Londonu
Džon Keri (desno) i Filip Hamond na današnjoj konferenciji za novinare u Londonu

Posle susreta sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom, Keri američki državni sekretar apelovao na Rusiju i Iran da iskoriste svoj uticaj u Siriji da bi ubedili Asada da pregovara...

Američki državni sekretar Džon Keri poručio je da sirijski predsednik Bašar al-Asad mora da napusti položaj, ali da trenutak za njegov odlazak mora da bude utvrđen pregovorima.

Govoreći u Londonu, posle susreta sa bitanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom, Keri je apelovao na Rusiju i Iran da iskoriste svoj uticaj u Siriji da bi ubedili Asada da pregovara.

"Moramo da da počnemo pregovore", rekao je Keri i dodao: "To je ono što tražimo, i nadamo se da će Rusija i Iran, ili bilo koja druga zemlja, koja ima uticaj pomoći da do toga dođe, jer je to ono što sprečava da se ova kriza okonča".

U međuvremenu, Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je da su islamski pobunjenici ubili 56 pripadnika vladinih snaga u pokrajini Idlib na severozapadu zemlje.

Grupa koja kroz mrežu saradnika u Siriji prati dešavanja u skoro petogodišnjem sukobu danas je objavila da su Asadovi vojnici "pogubljeni" na vojnom aerodromu Abu Duhur ranije ove nedelje, ali da je bilo potrebno nekoliko dana da se ta informacija potvrdi.

XS
SM
MD
LG