Linkovi

Đukanović: Lakić nije bila jedina meta napada


Novoizabrani predsednik Crne Gore u jednom od ranijih intervjua za agencju AP

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da se napadom na novinarku Oliveru Lakić željela nanijeti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, djelovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori.

“Napad na novinarku Oliveru Lakić potvrđuje da država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura i da se tim činom nije željela nanijeti šteta samo novinarki Lakić, već i javnim ličnostima, djelovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori”, kazao je novoizabrani predsjednik Crne Gore.

Đukanović je za Radio Danilovgrad rekao da će se “do istrebljenja boriti protiv svih vidova kriminala i protiv svakog kriminalca, onih koji hladnokrvno likvidiraju ljude u podne u centru grada, i onih koji dižu u vazduh automobile, protiv napadača na novinare”, ali i protiv svih onih koji misle da “ih njihov medijski biznis dovoljno dobro štiti od svega nezakonitog i nemoralnog što čine”.

“Za mene nema razlike u tome da li nasilje čini neki ulični nasilnik ili čovjek koji misli da mu to pravo pripada po osnovu vlasništva u medijima”, kazao je Đukanović.

“Nema razlike ni u tome da li porez državi ne plaća neko ko je iz medijskog ili nekog drugog biznisa. Nema razlike ni u tome da li iznudu, nekom biznismenu vrši neko sa pištoljem u ruci ili sa prijetnjom senzacionalističkim naslovnicama. Za sve to postoji jedan te isti izraz, a to je kriminal”, naveo je Đukanović, jasno aludirajući na dnevni list Vijesti kojim se bavio u mnogo navrata, pa i nedavno kada ga je označio “fašističkim medijem”.

Jovović: Đukanović izjednačio "Vijesti" sa ubicama

Glavni i odgovorni urednik Vijesti Mihailo Jovović kazao je da je lider DPS-a, Milo Đukanović, “umjesto izvinjenja zbog izjave da su Vijesti fašistički medij, tu medijsku kuću izjednačio sa ubicama i pljačkašima”.

Glavni i odgovorni urednik Vijesti Mihailo Jovović gleda kroz prozor redakcije podgoričkog dnevnika, oštećen u eksploziji bombe 27. decembra 2013.
Glavni i odgovorni urednik Vijesti Mihailo Jovović gleda kroz prozor redakcije podgoričkog dnevnika, oštećen u eksploziji bombe 27. decembra 2013.

Obraćajući se učesnicima regionalne konferencije o medijima u Strugi, Jovović je rekao da se “nakon svake ovakve izjave, po pravilu, događaju napadi na novinare i imovinu Vijesti. Umjesto da se izvini zbog ovakve izjave, Đukanović nas je sinoć, nazvao kriminalcima i izjednačio sa ubicama i pljačkašima”, kazao je Jovović.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić uputio je otvoreno pismo novoizabranom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u kojem ga poziva da jasno razdvoji odnos prema ubicama sa ulice od "mržnje prema slobodnim medijima", da se izvini građanima zbog izjave koju je dao nakon napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić ili, kako je kazao, prihvati da je "dao dozvolu za ubijanje onima koje su mediji otkrili u pljačkanju ovog naroda".

Inače, policija do sada nije uspjela da uđe u trag osobi koja je pucala u Oliveru Lakić i ranila je na ulazu zgrade u kojoj živi, iako je dala detaljan opis napadača.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG