Linkovi

Jerkov se zbog pretnji žali Komitetu za ljudska prava poslanika


Aleksandra Jerkov (L) i Nada Kolundžija (D) u sali Skupštine Srbije, arhivska fotografija (Foto: AFP)

Aleksandra Jerkov, poslanica Demokratske stranke (DS) izjavila je, povodom pretnji koje joj je uputio Vojislav Šešelj, haški osuđenik i predsednik Srpske radikalne stranke, da će podneti žalbu Komitetu za ljudska prava poslanika - telu kojim predsedava u Interparlamentarnoj uniji.

"Obavestila sam članove Komiteta da sam već godinu dana u Skupštini i van nje izložena maltretiranju, pretnjama i nasilju od strane osuđenog
ratnog zločinca, bez ikakve sankcije i uz opšte odobravanje onih koji vode Skupštinu Srbije"
, poručila je Jerkov u saopštenju koje je objavila Demokratska stranka.

Ona je ukazala da je ohrabruje međunarodna i domaća podrška, koja međutim, ne može da zameni to što nadležni već treći dan ne reaguju na pretnje. Šešelj joj je pretnje putem društvene mreže Tviter uputio pošto se javno upitala zašto lideru radikala ni godinu dana posle pravosnažne presude za ratne zločine nije oduzet poslanički mandat u Skupštini Srbije.

“Poražavajuća činjenica da tužilaštvo i policija svoj posao, umesto po zakonu, očigledno rade po diktatu režima Aleksandra Vučića, zbog čega će sama preuzeti da oni koji javno prete odgovaraju pred zakonom”, rekla je Jerkov.

Poslanica Demokratske stranke istakla je i da je obaveza poslanika da se ne povlače pred pretnjama zbog građana koji su nedovoljno zaštićeni.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG