Linkovi

Javansko more: Uočena četiri velika objekta


Des cadarvres au sol, aprés que un camion a foncé sur une foule à Nice, le 15 juillet 2016.
Des cadarvres au sol, aprés que un camion a foncé sur une foule à Nice, le 15 juillet 2016.

Timovi koji pretražuju vode u kojima je nestao avion "Er Azije" pokušavaju da dopru do trupa letelice, kako bi izvukli tela preostalih žrtava i pronašli "crne kutije", ali nevreme i dalje ometa njihove napore...

Spasilačke ekipe i timovi koji pretražuju Javansko more u potrazi za olupinom putničkog aviona kompanije "Er Azija" locirali su četiri velika objekta u tim vodama, dok istovremeno pokušavaju da dopru do trupa aviona, kako bi izvukli tela preostalih žrtava i pronašli takozvane "crne kutije".

Direkotr indonežanske agencije koja rukovodi potragom Bambang Soelistio kaže da je najveći od četiri primećena objekta dug 18 metara. On je prethodno saopštio da su dva velika objekta pronađena na dubini od oko 30 metara, baš kao i naftna mrlja na površini. Soelistio je dodao da ekipe koje tragaju za olupinom pokušavaju da naprave fotografije onoga što bi mogla da bude olupina aviona, uz pomoć podvodnog vozila na daljinsko uzpravljanje.

Prema informacijama indonežanskih zvaničnika do sada je ukupno izvučeno 30 tela žrtava, od 162 putnika i članova posade, koliko je prevozio avion tipa Erbas A320 kada je u nedelju nestao sa radara.

Oblast koju timovi pretražuju danas je uvećana, pošto vlasti veruju da su talasi mogli da odnesu ostatke letelice sve do južne obale ostrva Borneo.

Meteorolozi predviđaju da će se obilne padavine i vetar, koji trenutno ometaju napore spasilaca, uz visoke talase i snažnu struju - nastaviti i tokom celog sutrašnjeg dana.

XS
SM
MD
LG