Linkovi

Nadjeni novi posmrtni ostaci u Javanskom moru


ASIA MISSING PLANE
ASIA MISSING PLANE

Ekipe koje tragaju za olupinom srušenog putničkog aviona Er Azije i posmrtnim ostacima njegovih putnika najavile su da će upotrebiti podvodnu opremu u potrazi, nakon što se vremenski uslovi malo poboljšaju.

Indonežanske vlasti navode da je ukupno pronadjeno 30 tela nakon što je više od deset izvučeno iz mora u petak, od kojih je neka pronašla posada broda američke mornarice. Erbas A320 prevozio je 162 putnika i članova posade, kada je u nedelju nestao sa radara.

Loši vremenski uslovi nastavljaju da otežavaju potragu za glavnom olupinom letelice, što sprečava ronioce da se spuste 30 do 50 metara do dna okeana kako bi potražili veliki, mračni objekt koji je otkrio sonar.

Meterolozi prognoziraju da će snažna kiša i vetar trajati do nedelje. Jedan indonežanski zvaničnik je upozorio da će biti potrebno najmanje nedelju dana da se pronadju avion I njegova crna kutija i drugi podaci sa tog leta u Javanskom moru blizu Bornea.

Američka Sedma flota saopštila je u petak da je uputila svoj drugi brod u područje gde se obavlja potraga, a gde u spasilačkim operacijama već učestvuje ratni brod Sampson. Iako USS Fort Vort još nije dobio zadatak da se uključi u spasilačke napore, nalaziće se u blizini u slučaju da indonežanska vlada zatraži njegovu pomoć.

XS
SM
MD
LG