Linkovi

Lagard: Dug put do oporavka


Izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard

Izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda rekla je da ekonomije i razvijenih zemalja i onih u ekspanziji pokazuju znake usporavanja

Izvršna direktorka Međunardonog monetarnog fonda Kristin Lagard izrazila je zabrinutost zbog sve lošijeg stanja svetske ekonomije.

Govoreći u Japanu, Lagard je rekla da je pred globalnom privredom dug put oporavka i da su izgledi za to zabrinjavajući, jer i razvijene zemlje i rastuće ekonomije pokazuju znake usporavanja. Ona je takođe pozvala na reforme u bankarskom sektoru koje bi doprinele oporavku.

"Finansijske institucije trabe da se koncentrišu na ono što je osnova njihovog poslovanja, ato je da finansiraju pravu ekonomiju. One bi trebalo da podržavaju, a ne destabilizuju privredu, da se vrate funkcionalnosti i pružanju usluga, a ne da samo gledaju svoj profit."

Lagard je takođe pozdravila sve veću saradnju zemalja u Evropi na rešavanju dužničke krize, ali je rekla da rešenje tog problema leži samo u još bližoj integraciji na regionalnom nivou. Direktora MMF-a zaključila je da će Fond zbog lošijih ekonomskih podataka umanjiti neke od svojih prognoza kasnije ovog meseca.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG