Linkovi

Tramp u intenzivnoj kampanji u nekoliko država, Bajden fokusiran na Pensilvaniju


Tramp na predizbornom mitingu u Ohaju
Tramp na predizbornom mitingu u Ohaju

Predsednik Donald Tramp nastaviće kampanju u državi Nju Hempšir, pošto je u subotu održao mitinge u čak tri države - Ohaju, Severnoj Karolini i Viskonsinu. Njegov protivkandidat, demokrata Džo Bajden, fokusirao se na Pensilvaniju gde je u subotu održao dva mitinga.

Tramp je pred pristalicama napao medije i demokrate zato što se i dalje bave koronavirusom i optužio ih da namerno ne izveštavaju o poslovima Bajdenovog sina Hantera.

"Žele da sakriju korupciju u Bajdenovoj porodici", poručio je Tramp u Ohaju.

Kada su ga novinari pitali o rastu broja slučajeva obolelih od koronavirusa, Tramp ih je optužio da "plaše narod".

Na mitingu u Severnoj Karolini govorio je o testiranju na kovid 19. U SAD je u petak zabeležen novi rekord u broju obolelih.

"Na neki način to je i dobro i suludo u isto vreme. Broj slučajeva je narastao, ali i testira se više ljudi. Da testiramo pola od toga, broj zaraženih bi bio duplo manji", smatra predsednik.

Na mitingu u Ohaju, Tramp je ponovio da "pandemija nestaje", a da mediji samo govore o rastu broja obolelih, ali ne i o smanjenju broja umrlih od kovida 19.

Ipak, broj hospitalizovanih u mnogim američkim državama raste. U SAD je inficirano 8,5 miliona ljudi, uključjući i predsednika koji je imao kovid, a umrlo je 225 hiljada.

Pre nego što je održao tri mitinga, Tramp je glasao na Floridi gde je prijavljen otkako se odjavio iz Njujorka.

Demokrata Džo Bajden održao je dva mitinga u Pensilvaniji, na kojima su posetici bili u automobilima. Nastupao je muzičar Džon Bon Džovi, a pristalice su umesto aplauza - svirale sirenama iz kola.

"Na Trampovim mitinzima čujem dosta reči "ja, ja, ja". Mislim da Džo veruje u moć reči "mi"., rekao je muzičar.

Bajden je poručio da je petak bio najgori dan u SAD kada je reč o virusu, a da Tramp ne radi ništa tim povodom.

"Donald Tramp nije uradio ni jednu jedinu stvar koju je obećao".

Bajden je miting održao u okrugu Lucern koji je glasao za Obamu, ali je 2016. u njemu dobio Tramp. Prethodno je održao isti miting u okrugu Baks, koji je Hilari Klinton dobila sa malom prednošću 2016.

Govoreći o koronavirusu, demokratski kandidat je upozorio da će zima biti "mračna" ako se nešto ne promeni.

Tramp je Bajdena zadirkivao zbog tog komentara i sarkastično ocenio da je demokrata "veoma inspirativan čovek".

U kampanji je i bivši predsednik Barak Obama koji je u subotu govorio a mitingu u Majamiju.

"Ono što uradimo u narednih 10 dana odrediće decenije pred nama", rekao je bivši predsednik i kritikovao sadašnjeg da čak i ne priznaje realnost koja se događa zbog pandemije.

Tramp je optužio Obamu da je svoj mandat koristio kao "rijaliti da privuče pažnju".

Predsednički izbori u SAD su 3. novembra, a do sada je već glasalo više od 57 miliona Amerikanaca. Većina istraživanja javnog mnjenja pokazuje da je Bajden u prednosti nad Trampom na nivou SAD, ali će ishod verovatno odlučiti nekoliko za sada neopredeljenih država - gde prednost demokrate nije tako velika.

XS
SM
MD
LG