Linkovi

Italija: Stradalo najmanje 40 migranata


Današnja akcija spasavanja italijanske mornarice
Današnja akcija spasavanja italijanske mornarice

Prema tvrdnjama italijanske mornarice, žrtve su se nalazile u tovaru krijumčarskog broda, i udisale izduvne gasove, što je - kako se veruje - izazvalo tragične posledice...

Najmanje 40 migranata je stradalo, dok je 320 spaseno sa prenatrpanog krijumčarskog broda u Sredozemnom moru, severno od Libije.

Prema tvrdnjama italijanske mornarice, žrtve su se nalazile u tovaru broda, i udisale izduvne gasove, što je - kako se veruje - izazvalo tragične posledice. Bilans žrtava nije konačan.

Međunarodna organizacija za migracije juče je saopštila da je zaključno sa 31. julom u Evropu sa Bliskog istoka i iz Severne Afrike stiglo čak 230 hiljada migranata i onih koji traže azil, a očekuje se da će do kraja avgusta ta brojka dostići četvrt miliona, što je značajno povećanje u odnosu na prošlu, 2014. kada je tokom cele godine zabeležen dolazak 219 hiljada migranata.

Ta organizacija takođe navodi da je broj smrtnih slučajeva na moru na rekordnom nivou ove godine i da je u pokušaju prelaska Mediterana nastradalo najmanje 2.300 osoba.

XS
SM
MD
LG