Linkovi

Borci ID pobegli iz kompleksa u Ramadiju


Irečke snage ulaze u Huz, teško oštećeni kraj u centru Ramadija, 115 kilometara zapadno od Bagdada
Irečke snage ulaze u Huz, teško oštećeni kraj u centru Ramadija, 115 kilometara zapadno od Bagdada

Iračke snage opkolile poslednje veliko uporište Islamske države u glavnom gradu pokrajine Anbar, koji je pre sedam meseci pao u ruke ekstremista...

Zvaničnici iračke vojske saopštili su da su borci Islamske države napustili vladin kompleks u Ramadiju, pošto su iračke snage opkolile poslednje veliko uporište Islamske države u glavnom gradu pokrajine Anbar, koji je pre sedam meseci pao u ruke ekstremista.

Osvajanjem kompleksa vojska bi još jednom povratila kontrolu nad ključnim gradom, ali u njegovom okruženju nalazi se veliki broj nagaznih mina.

Portparol iračke armije rekao je da je vojska zahvaljujući vazdušnim udarima detonirala neke od eksploziva, što je njenim pripadnicima pomoglo da ostvare napredak i da su sada vrlo blizu kompleksa.

Irački vojni zvaničnici kažu da teroristi Islamske države pokušavaju da uspore njihov napredak koristeći bombaše samoubice, skrivene eksplozivne naprave i snajpere, ali i civile kao ljudski štit.

Nije jasno koliko civila je i dalje u toj oblasti,l a portparol vojske rekao je da se većina stanovnika sklonila u obližnju bolnicu.

Iračka vojska je ranije ove nedelje saopštila da očekuje da će Ramadi biti pod njenom kontrolom u narednih nekoliko dana.

XS
SM
MD
LG