Linkovi

Bakingemska palata: Hari i Megan neće nositi titule kraljevske porodice


Princ Hari i Megan Markl na venčanju (Foto: REUTERS/Damir Sagolj/File Photo)
Princ Hari i Megan Markl na venčanju (Foto: REUTERS/Damir Sagolj/File Photo)

Princ Hari i njegova supruga Megan više neće biti radni članovi britanske kraljevske porodice i neće nositi titule kraljevske porodice, objavila je Bakingemska palata.

“Hari, Megan i Arči uvek će biti voljeni članovi naše porodice", objavila je kraljica Elizabeta.

Kako je navedeno dogovor stupa na snagu u proleće 2020. godine od kada će i njihova zvanična imena biti Hari i Megan, vojvoda i vojvotkinja, od Saseksa.

U saopštenju se navodi da će biti prekinuto njihovo finansiranje, kao i da će vratiti novac utrošen za renoviranje njihovog doma. Reč je o 3.1 miliona dolara koliko su koštali radovi u kući nadomak dvorca u Vindzdoru.

Britanski princ Hari i njegova supruga, Amerikanka Megan Markl, objavili su početkom januara da se povlače sa kraljevskih dužnosti.

U obrazloženju na društvenoj mreži Instagram objavili su da žele da postanu finansijski nezavisni kao i da planiraju da deo godine provode u Britaniji a deo u Severnoj Americi.

Hari i Megan venčali su se u maju 2018, na raskošnoj ceremoniji u Vindzorskom zamku zapadno od Londona, a u maju 2019, par čije su formalne titule vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, dobio je prvo dete - dečaka koga su nazvali Arči Harison Mauntbaten-Vindzor.

XS
SM
MD
LG