Linkovi

Britanski princ verio se sa američkom glumicom


Britanski princ Hari sa verenicom, glumicom Megan Markl
Britanski princ Hari sa verenicom, glumicom Megan Markl

Britanski princ Hari je zvanično veren sa američkom glumicom Megan Markl. “Njegovo visočanstvo Princ od Velsa je oduševljen što može da objavi veridbu princa Herija sa Megan Markl”, navedeno je u saopštenju. Takodje je najavljeno da će venčanje biti u proleće 2018. i da će “dalji detalji biti objavljeni blagovremeno.”

Par se verio u Londonu ranije ovog meseca. Hari je obavestio Kraljicu Elizabetu i druge bliske članove porodice i “tražio i dobio blagoslov od roditelja Megan Markl.” Roditelji Megan Markl su takodje izdali saopštenje u kojem se navodi “Mi smo neverovatno srećni zbog Megan i Harija. Naša ćerka je uvek bila draga osoba koja voli ljude.

Megan je globalni ambasador za organizaciju World Vision Canada, koja se zalaže za bolje obrazovanje, ishranu i zdravstvenu negu za decu širom sveta. Pored humanitarnog rada ona je poznata i po kampanji za rodnu ravnopravnost. Megan Markl je na kratko bila udata 2011. za filmskog producenta Trevora Engelsona, ali su se razišli pre dve godine.

Hari koji je peti u liniji za presto, izdao je saopštenje u kojem je kritikovao medijsko izveštavanje o njegovoj devojci, osudivši “otvoreni rasizam i seksizam od strane trolova na društvenim medijima i komentare u člancima na vebu kao i rasne stereotipe korišćene u nekim dnevnim listovima”. Otac Megan Markl je belac, a majka crnkinja.

XS
SM
MD
LG