Linkovi

Gradonačelnik Los Anđelesa odbio posao u Bajdenovoj administraciji


Erik Garseti je kao razlog odbijanja naveo pandemiju

Gradonačelnik Los Anđelesa, demokrata Erik Garseti, izjavio je da je odbio posao u novoj administraciji izabranog predsednika Džoa Bajdena zbog rekordnog broja obolelih od Kovida 19.

Garseti, koji se pominjao kao kandidat za sekretara za saobraćaj, je rekao da je stopa obolevanja i umiranja u Los Anđelesu tolika da smatra da treba da ostane na mestu gradonačelnika.

"Bilo je ponuda za mene, ali sam administraciji jasno rekao da sam potreban ovde", rekao je Garseti na virtuelnoj konferenciji na novinare.

Ipak, nije rekao šta mu je tačno ponuđeno, a na mesto sekretara za saobraćaj će doći Bajdenov rival na primarnim izborima i bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani Pit Butidžidž.

Garseti je inače u karantinu, pošto je njegova ćerka pozitivna na koronavirus. On upozorava da je u drugom po veličini gradu u Americi broj umrlih i obolelih alarmantan.

"Očekujemo više umrlih nego što imamo mesta u mrtvačnicama. To me plaši, a trebalo bi i vas", rekao je gradonačelnik Los Anđelesa.

On je doneo neke od najtrožih mera, koje su kritikovali vlasnici restorana i drugih objekata, jer im je zabranjeno da rade čak i napolju.

XS
SM
MD
LG