Linkovi

Foks Njuz podržao CNN u zahtevu da se vrati akreditacija novinaru


Predsednik Tramp i novinar Džim Akosta na pres konferenciji 7. novembra 2018, dan posle izbora za Kongres.

Nekoliko velikih medijskih organizacija saopštilo je da će podržati pravne napore CNN-a da se vrati akreditacija za događaje u Beloj kući njihovom reporteru Džimu Akosti. Među tim medijima je i rivalska mreža CNN-a Foks Njuz.

"Propusnice Tajne službe za rad novinara koji prate Belu kuću ne bi smeo da se koristi kao oružje", saopštio je predsednik Foks Njuza Džej Valas. "Dok ne odobravamo sve jači antagonistički ton samog predsednika ali i novinara na nedavnim medijskim događajima, podržavamo slobodnu štampu, pristup i otvorenu razmenu informacija u interesu američkog naroda."

Koalicija medijskih organizacija, u kojoj se nalaze Blumberg, USA Tudej, Asošijejted Pres i drugi mediji, navela je u zajedničkom saopštenju da će podneti dokument u svojstvu "prijatelja suda", kojim se podržava tužba CNN-a protiv Bele kuće.

Na pitanje publikacije Dejli Koler o čitavom incidentu, predsednik Tramp je rekao: "Ne znam, trebalo bi da pobedimo. Videćemo šta će sud da odluči. Da li je sloboda štampe ako neko dođe i vičući postavlja pitanja i neće da sedne?"

Saradnica Bele kuće pokušala je da oduzme mikrofon Džimu Akosti, novinaru CNN-a.
Saradnica Bele kuće pokušala je da oduzme mikrofon Džimu Akosti, novinaru CNN-a.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG