Linkovi

Ešton Karter iznenada u Kabulu


Karter i Gani tokom današnje konferencije za novinare u predsedničkoj palati u Kabulu

Novi sekretar za odbranu SAD, koji je preuzeo položaj ranije ove nedelje, izjavio da je doputovao u Avganistan da bi procenio kako da se pobrine za dugoročni uspeh američke misije u toj zemlji...

Novi američki sekretar za odbranu Ešton Karter kaže da SAD ponovo razmatraju detalje svoje antiterorističke misije u Avganistanu, uključujući i to da li bi trebalo usporiti povlačenje američkih vojnika, čija misije se menja iz borbene u misiju obuke avganistanskih trupa, koje preuzimaju odgovornost za borbu protiv Talibana.

U sklopu svog prvog putovanja otkad je ranije ove nedelje preuzeo položaj na čelu Pentagona, Karter je nenajavljeno doputovao u Avganistan, gde je novinarima rekao da će jedno od glavnih pitanja tokom posete avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija Vašingtonu sledećeg meseca biti upravo preispitivanje antiterorističkih potreba te zemlje.

Karter je rekao da je doputovao u Avganistan da bi procenio kako da se pobrine za dugoročni uspeh američke misije u toj zemlji.

Karter se sastao sa predsednikom Ganijem, koji je na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavio da su mogućnosti za postizanje mira sa Talibanom trenutno veće neko što su bile u poslednje tri decenije.

Za vreme posete Karter je obišao i američke vojnike, kojih u Avganistanu ima 10 hiljada.

XS
SM
MD
LG