Linkovi

Er Srbija: Od juna na Terminalu 1 u Njujorku


ARHIVA - Avion Er Srbije prolazi kroz pozdravne šmrkove vode na aerodromu Džon F. Kenedi u Njujorku, nakon okončanja prvog direktnog leta iz Srbije u SAD od 1992. godine, 23. juna 2016. (Foto: AP/Adam Hunger)

Er Srbija će od 3. juna za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji trenutno sleću avioni srpske nacionalne avio-kompanije. Na Terminalu 1 obavljaju se isključivo međunarodni dolasci i odlasci, pa će Er Srbija novi terminal deliti sa najvećim avio-prevoznicima iz celog sveta, saopštila je ta avio kompanija na svom sajtu.

"Nakon planirane obnove, koja ujedno predstavlja i najveći kapitalni projekat u istoriji njujorške vazdušne luke, Terminal 1 će biti najprostraniji i najsavremeniji na aerodromu Džon F. Kenedi. Uz 23 nova gejta, unapređeni terminal će biti četiri puta veći od postojećeg i obuhvataće prostor trenutnih Terminala 1 i 2 i bivšeg Terminala 3, a putnicima će ponuditi brojne pogodnosti", navodi se u saopštenju.

"Ponosni smo što se pridružujemo domu svih glavnih internacionalnih avio-prevoznika. Naši putnici će biti u prilici da uživaju u većem prostoru i manjoj gužvi, a u bliskoj budućnosti, kada se završi obnova, Terminal 1 će biti najraskošniji u celom Njujorku i okolini", izjavio je Džordž Petković, regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku.

Er Srbija je počela sa obaveštavanjem putnika o promeni terminala putem svih kanala komunikacije - SMS poruka, veb-sajta i zvanične stranice na društvenim mrežama.

Srpska nacionalna avio-kompanija podseća da do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom, uz planove da pojača frekvenciju kada se situacija sa pandemijom stabilizuje.

"Čak i u nepovoljnim okolnostima po globalnu avio-industriju, Er Srbija je zabeležila dobre rezultate tokom prethodne godine i, sa 67 odsto na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, našla se na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do 'Velike jabuke' u septembru 2020. godine", navodi se u saopšenju i podseća da je direktna vazdušna veza između Srbije i SAD uspostavljena istorijskim letom za Njujork 23. juna 2016. godine, posle pauze od gotovo četvrt veka.

"Letove na liniji Beograd - Njujork obavlja najveći avion u floti Er Srbije, erbas A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli", dodaje se u saopštenju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG