Linkovi

Prvi avion za Njujork posle 24 godine


Avion Er Srbije na aerodromu JFK u Njujorku

Na njujorški aerodrom JFK sleteo je avion Er Srbije, na prvoj direktnoj liniji iz Beograda posle 24 godine. Nova aviolinija je naišla na odličan prijem putnika i do sada je prodato oko 15.000 karata.

Jutros u osam sati i osam minuta avion Er Srbije na liniji JU 500 poleteo sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” za Njujork, čime je posle 24 godine ponovo otvorena direktna avionska linija za Ameriku. Erbasov avion A330 saobraćaće pet puta nedeljno, a Er Srbija je jedina kompanija koja ima takav let u okruženju.

Na svečanosti povodom otvaranja linije, ambasador SAD Kajl Skot je čestitao je Srbiji na strateškoj odluci da otvori liniju ka Njujorku, ocenjujući da će ova linija pojačati veze između dve zemlje:

"Mogu sa kažem da sam pre 30 godina leteo sa JAT-om u Ameriku. Ovo nije ista stvar. Oprema na ovom avionu će značiti svima za ugodan let. Ja govorim o unutrašnjosti aviona. Što se tiče samog aviona – lep je, ali nije Boing. To je za budućnost Er Srbije."

"Avion nam je divan, ekselencijo, ali kada nam Boing bude dao veći popust nego Erbas, onda ćemo da kupimo i Boing. To je novi život za našu aviokompaniju, ali to je novi život i za našu zemlju. On pokazuje našu opredeljenost u otvaranju prema svetu, u dostizanju prijateljstva, sa onima sa kojima to nismo uspeli da izgradimo u prethodnih 25 godina", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Avion koji će saobraćati između Beograda i Njujorka je Erbasov A330, koji je dobio ime “Nikola Tesla”. Ima 254 mesta, od čega 18 u biznis klasi i to je sada najveći avion u floti Er Srbije.

XS
SM
MD
LG