Linkovi

"Dži Em" plaća zbog skrivanja kvara


Volan Dži Emovog modela Ševrolet Kobalt sa ključevima u bravi

Funkcioneri "Dženeral Motorsa" znali su za problem sa neispravnim kontakt-bravama na 2 miliona i 600 hiljada vozila više od dreset godina, a opozvali ih tek početkom prošle...

Najmanje 51 porodica dobiće odštetu od najvećeg američkog proizvođača motornih vozila "Dženeral Motorsa", zbog smrtonosnih sudara izazvanih kvarom na kontakt-bravama malih automobila proizvedenih pre više od jedne decenije.

Funkcioneri "Dži Ema" znali su za problem sa 2 miliona i 600 hiljada vozila više od deset godina, ali nisu opozvali automobile sve do početka prošle godine. Kada bi došlo do kvara kontakt-brave, na kolima bi prestajali da rade servo uređaj za upravljanje vozila, vazdušni jastuci i druge elektronske funkcije.

Broj onih koji će dobiti nadoknadu nezavisnog administratora koji upravlja fondom, "Dženeral Motorsa", mogao bi znatno da se poveća narednih meseci, s obzirom da je blizu 4.200 vozača i njihovih porodica podnelo zahteve za odštetu od roka, koji je istekao prošle subote, i ti zahtevi će se sada uzeti u razmatranje.

XS
SM
MD
LG