Linkovi

Dvoje povređenih u pucnjavi u Merilendu, osumnjičeni ubijen u vojnoj bazi


Policija blizu mesta pucnjave u Frederiku, u Merilendu (Foto: AP/Julio Cortez)

Dva pripadnika američke Mornarice teško su povređena u pucnjavi u jednom poslovnom kompleksu u američkoj državi Merilend, a osumnjičeni napadač ubijen je u obližnjoj vojnoj bazi gde je pobegao posle incidenta, saopštila je policija.

Napadač je identifikovan kao 38-godišnji Fantahun Girma Voldesenbet, zdravstveni oficir u mornarici.

Vlasti u gradiću Frederiku, koji je 72 kilometra udaljen od prestonice Vašingtona, i dalje pokušavaju da utvrde detalje pucnjave koja se dogodila u utorak ujutro po lokalnom vremenu.

"Imamo dva različite lokacije. Samo mogu da vam potvrdim da imamo samo jednog napadača. Javnost je bezbedna", rekao je šef policije Frederika Džejson Lendo.

Policija je, nakon što je primila hitan poziv, pronašla dve žrtve pucnjave u poslovnom kompleksu "Riversajd tek park", rekao je Lendo.

Dodao je da su povređeni prebačeni u medicinski centar Univerziteta Merilend u Baltimoru, da je jedan u kritičnom stanju, a da se za drugog očekuje da će u sredu napustiti bolnicu.

Navodni napadač je posle pucnjave otišao u obližnju vojnu bazu Fort Detrik, udaljenu oko šest kilometara od mesta napada, gde ga je upucalo vojno osoblje, naveo je šef policije.

Zvaničnici su odbili da iznesu detalje o dužnostima napadača ili dve žrtve, ili da preciziraju da li je motiv za pucnjavu možda bio povezan sa njihovim radom. Sva trojica su bila raspoređena u bazi.

Brigadni general Majkl Tali, glavnokomandujući baze, rekao je da je Voldesenbet nosio pušku na jednom parkingu u bazi i da ga je policiija "neutralisala". Proglašen je mrtvim na licu mesta.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG