Linkovi

Pucnjava u crkvi u Teksasu, ubijena jedna osoba


Pastor jedne crkve na istoku Teksasa je ubijen a jedna osoba ranjena u pucnjavi u nedelju ujutru, saopštile su lokalne vlasti. Napadač je uhapšen. Šerif okruga Smit, Leri Smit, izjavio je da je muškarac bio u bekstvu od vlasti u subotu uveče i sakrio se u Metodističkoj crkvi Starvil blizu Vinone.

Prema šerifovim rečima, incident se dogodio tokom jutra. U crkvi u tom trenutku nije držana služba, i u njoj su se nalazili samo pastor, njegova supruga i još dve osobe. Pastor je naišao na muškarca u kupatilu crkve i izvukao svoj pištolj, ali je napadač zgrabio njegovo oružje i počeo da puca. Ubio je pastora i ranio jednu osobu, dok je druga povređena prilikom pada.

Osumnjičeni je pobegao sa mesta pucnjave u pastorovom automobilu, ali je uhvaćen i uhapšen. Šerif Smit izjavio je da će mu verovatno biti suđeno za ubistvo prvog stepena.

U potrazi za osumnjičenim u šumi blizu Vinone policija je koristila pse ali i dronove. Šerif je odbio da kaže novinarima zašto su vlasti tragale za tim muškarcem. Rekao je da je napadač prebačen u bolnicu i da je ranjen iz vatrenog oružja u ruku ali nije jasno kada je pogođen.

Smit je odbio da identifikuje pastora i osumnjičenog. Muškarac se, po svemu sudeći, sakrio u crkvi samo zbog pogodnosti i nema naznaka da je pucnjava motivisana verskom mržnjom, saopštio je šerif.

Guverner Teksas Greg Abot uputio je izraze saučešća porodicama žrtava.

Metodistička crkva u Starvilu nalazi se blizu grada Vinona, na oko 160 kilometara istočno od Dalasa. Crkva je sagrađena 1853. godine.

XS
SM
MD
LG