Linkovi

Darko Šarić osuđen na devet godina zatvora u prvostepenom postupku


Darko Šarić u sudnici 2014.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu osudilo je Darka Šarića prvostepenom presudom na devet godina zatvora za krivično delo pranje novca.

Jedinstvena kazna mu je izrečena tako što mu je sud prethodno utvrdio pojedinačne kazne zatvora za krivično delo pranja novca u produženom trajanju od sedam godina, a za krivično delo pranja novca u podstrekavanju od četiri godine.

Nebojša Jestrović osuđen je za prane novca na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, u šta mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru.
Predrag Milosavljević zbog izvršenja krivičnog dela pranja novca u produženom trajanjuo osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, u šta mu se uračunava vreme u pritvoru, a​ Radovan Štrbac osuđen je na kaznu zatvora od sedam godina.

Stevica Kostić osuđen je na kaznu zatvora od dve godine, u šta mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, Zoran Ćopić osuđen je u prvom stepenu na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, koliko je dobio i okrivljeni Marinko Vučetić.

Na kazne zatvora osuđeni su i Aguš Erdinč, Goran Vučković, Goran Bogdanović, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Marko Dabović.

Sud je presudio i da se oduzima imovina pribavljena izvršenjem krivičnog dela i to "Mladi borac" Sonta, "Jedinstvo" Gajdoba, "Mitrosrem" Sremska Mitrovica, UTP "Putnik" ad Novi Sad, HTDP "Vojvodina" Novi Sad, "Bratstvo" Preševo, "Danzo invest", kao i imovina "AMC Zvezda" iz Pančeva. Oduzeto je i pravo korišćenja prateće katastarske parcele br. 1976/4 KO Pančevo i tri stambena objekta u Beogradu, na uglu Juhorske i Danteove ulice, na katastarskim parcelama broj 1415/3 i 1330/4, upisanim u popisnom listu broj 6806 KO Beograd 2.

Optužbe su oslobođeni Dubravka Štrbac i Nemanja Krstajić, dok su odbijene optužbe protiv Dušana Kovačevića i Nebojšu Spasića.

Protiv presuda stranke u krivičnom postupku i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG