Linkovi

Darko Šarić u pritvoru u Srbiji


Darko Šarić
Darko Šarić

Odbegli narko bos Dark Šarić, koji se bezuslovno predao srpskim vlastima, saslušan je u Specijalnom sudu i određen mu je pritvor od 60 dana

Darko Šarić, šef najvećeg narko kartela u regionu od jutros je rukama srpskih pravosudnih organa. Nakon lociranja u Južnoj Americi, Darko Šarić je ponudio bezuslovnu predaju srpskim vlastima.

Odbegli narko bos Dark Šarić bezuslovno se predao i od jutros je u rukama srpskih pravosudnih organa. Nakon lociranja i hapšenja u jednoj latino-američkoj zemlji, Šarić je jutros prebačen prvo u Podgoricu, gde je nakon polusatnog viđanja sa porodicom i advokatom, prebačen nešto pre devet sati u Beograd.

Šarić je saslušan u Specijalnom sudu, određen mu je pritvor od 60 dana, a na suđenju bi mogao da se prvi put pojavi 24-tog marta, za kada je zakazan nastavak suđenja narko grupi kojom je rukovodio. Kako je na otvorenoj sednici Vlade objasnio potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, Darko Šarić je preko branioca kontaktirao srpske pravosudne organe:

"24-tog februara, ako se ne varam, Vladi Srbije javio se branilac gospodina Šarića i ponudio predaju, bezuslovnu predaju svog klijenta, što smo mi prihvatili."

Kako je rečeno na sednici Vlade, akcijom lociranja i hapšenja rukovodila je srpska Bezbednosno-informativna agencija, a pomoć su pružile službe najmanje 15 država – od crnogorske, do italijanske, španske, belgijske i američke CIA-e. Vučić je izjavio da Darko Šarić ne može da bude svedok saradnik, jer je prvooptuženi za šverc droge i pranje novca:

"Predstoji ozbiljan postupak, na gospodinu Šariću je da se brani. Postoji prezupcija nevinosti, ali za sve oni koji će nalaziti dovoljno razloga u javnosti da štite gospodina Šarića – samo bih rekao da čovek odgovora za 5,6 tona kokaina."

A vest o predaji Darka Šarića prvi su potvrdili ministar pravde Nikola Selaković i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. na konferenciji za novinare oni nisu otkrili mnogo detalja o predaji odbeglog narko bosa, pa ni zemlju u kojoj je lociran. U bekstvu je još 18 lica, objasnio je Radisavljević zbog čega javnost ne može da sazna više detalja o lociranju i predaji Darka Šarića:

"Ja moram da vam kažem da se u ovom trenutku u statusu begunaca, ili lica za kojima su raspisane međunarodne poternice nalazi još 15 osoba protiv kojih podignuts optužnica zbog krijumčarenja kokaina i tri lica zbog krivičnog dela pranja novca", rekao je Miljko Radisavljević.

Branilac Darka Šarića, advokat Radoslav Baćović je potrvdio da je danas razgovarao pola sata sa svojim klijentom na podgoričkom aerodromu. Po rečima Baćovića, Šarić mu je rekao da je odlučio da se preda zato što može da očekuje fer i pravično suđenje u Srbiji.
XS
SM
MD
LG