Linkovi

Džordž Kluni poziva Bajdena da se povuče iz predsedničke trke


Džordž Kluni (Foto: Evan Agostini/Invision/AP, arhiva)
Džordž Kluni (Foto: Evan Agostini/Invision/AP, arhiva)

Filmska zvezda i posvećeni demokrata Džordž Kluni pridružio se pozivima Džou Bajdenu da napusti predsedničku trku. Kluni je u članku u Njujork tajmsu rekao da voli Bajdena, ali bi stranka izgubila predsedničku trku, kao i svaku kontrolu u Kongresu sa njim kao kandidatom.

„Ovo nije samo moje mišljenje. Ovo je mišljenje svakog senatora i člana kongresa i guvernera sa kojima sam privatno razgovarao“, napisao je Kluni.

„U pitanju su godine. Ništa više. Ali isto tako ništa što se može preokrenuti. Nećemo pobediti u novembru sa ovim predsednikom", dodaje Kluni.

"Poražavajuće je to reći, ali Džo Bajden sa kojim sam bio pre tri nedelje na donatorskom događaju nije bio onaj neverovatni Džo Bajden iz 2010. On čak nije bio ni Džo Bajden 2020. On je bio isti čovek koga smo videli na debati", dodaje Kluni.

On je bio organizovao nekoliko donatorskih događaja u Holivudu, kao i za Bajdena prošlog meseca. Kluni smatra da bi stranka trebalo da izabere novog kandidata na konvenciji sledećeg mesec. Dodao je da to jeste čudan potez, ali da bi probudio birače.

Bajden je odbio da okonča kandidaturu za reizbor nakon lošeg nastupa u debati protiv potencijalnog republikanskog kandidata Donalda Trampa.

XS
SM
MD
LG