Linkovi

Crna Gora: Uhapšeni policajci osumnjičeni da su zlostavljali državljanina Albanije


ARHIVA: Granični prelaz Sukobin-Murićani. Foto: RFE/Savo Prelević
ARHIVA: Granični prelaz Sukobin-Murićani. Foto: RFE/Savo Prelević

Crnogorska policija uhapsila je dvojicu svojih pripadnika pod sumnjom da su sredinom januara na graničnom prelazu između Crne Gore i Albanije zlostavljali jednog državljanina Albanije, potvrđeno je Glasu Amerike u Upravi policije.

Hapšenje policajaca Nikole Boljevića i Dragana Šćekića uslijedilo je nakon što su pojedini albanski mediji objavili tu vijest, a na društvenim mrežama objavljen video snimak torture dvojice policajaca, napravljen iz automobila kojim je upravljao napadnuti albanski državljanin.

Nakon saslušanja, ulcinjsko tužilaštvo policiji je izdalo nalog policiji da uhapsi Boljevića i Šćekića, osumnjičene da su akteri incidenta koji se dogodio 15. januara na zajedničkom graničnom prelazu dvije zemlje, Sukobin – Murićani.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su danas po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju lišili slobode dva službenika Uprave policije zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zlostavljanje”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija navodi da se sumnja da su policijski službenici navedeno krivično djelo izvršili 15. januara 2023. godine na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin - Murićani, tako što su prilikom primjene službenih ovlašćenja prema stranim državljanima, upotrijebili prekomjernu silu”.

“Oni će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu na dalje postupanje", rekli su u policiji.

XS
SM
MD
LG