Linkovi

Sveštenik u Herceg Novom uhapšen zbog vrijeđanja i udaranja policajca


ILUSTRACIJA - Radnik popravlja krov na Crkvi svete nedelje u blizini Svetog Stefana (Foto: AP/Darko Vojinović)
ILUSTRACIJA - Radnik popravlja krov na Crkvi svete nedelje u blizini Svetog Stefana (Foto: AP/Darko Vojinović)

Crnogorska Uprava policije saopštila je da je policija u Herceg Novom uhapsila jednog sveštenika zbog odbijanja da se podvrgne alkotestu, kao i zbog vrijeđanja i udaranja pripadnika policije.

U saopštenju policije se navodi da je sveštenik, identifikovan inicijalima Ž.V, uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"U mjestu Zelenika policija je sinoć oko 23:30 časova, prilikom redovne saobraćajne kontrole kontrolisala vozilo, kojim je upravljao Ž.V. Lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju i prilikom preduzimanja službene radnje on je omalovažavao policijske službenike, uputivši im više uvrjedljivih riječi”, navodi se u policijskom saopštenju.

Policija je saopštila i da je uhapšeni sveštenik “osim toga odbilo da postupi po naređenju policijskog službenika i da uđe u službeno vozilo, nakon čega je zadao udarac policijskom službeniku u predjelu grudi, a prema njemu su upotrijebljena sredstva prinude i Ž.V. je doveden u službene prostorije Centra bezbjednosti".

U saopštenju se dodaje da je protiv Ž.V. podnijeta i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju, kao i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.

XS
SM
MD
LG